skip to content
logo
En digital frihetskämpe arresteras i sitt hem

Den digitala revolutionen

av anonym
Läsaren kanske inte visste det här, men bar total finns faktiskt i två skepnader. Den ena är den du troligtvis läser nu: med domän under .se, internets svenska toppdomän.

Bar total köpte denna .se-domän för att ”Det är ju enklare att hitta”, ”så kort domän som möjligt är coolast”, ”känns mer legit” och ”Mer rare” (utdrag ur redaktionsmötesprotokollet). Men röster höjdes även till den svenska toppdomänens nackdel: ”det är tråkigt”, ”inte lika 🌶️” och ”.se e inte riktigt samma coolt”.

Det var tydligt att redaktionen rämnade i frågan om domän. Så vad yrkade meningsmotståndarna på?

I andra änden av ringen har vi den generella toppdomänen .digitial — starkt associerad med moderna digitala tekniker, såsom CD-skivan, den digitala väckarklockan och internet. Förespråkarna för denna ändelse uttryckte: ”Men samtidigt låter .digital etc mer blogg aktigt” och ”Jag röstade digital men är med på [.]se tåget med!!”.

Den digitala revolutionen hade tydligen inte kommit till redaktionen ännu och nationalgardet stod starkt. Men i sin mammas källare jobbade en av de få svettiga digitalisterna på att öppna en bakdörr in till bar total. I och med att priset på .digital-domäner för ett år var runt 40kr lyckades denna gremlin tillslut ansluta till den totala huvudservern via https://bartotal.digital.

Klicka här för att läsa denna artikel digitalt.


Än idag är redaktionen delad i svenska (säkert kristna) fundamentalister och den upplysta digitala gerillarörelsen. Detta inlägg kan mycket väl komma att cencureras men om tillräckligt många läsare hör av sig till redaktionen (bartotal.redaktionen@gmail.com) kommer förtryckarna inte längre kunna agera i det fördolda. Om vi slutar vara rädda för att gå in på bar total via .digital-domänen och för om vår internetleverantör rapporterar vidare vår aktivitet till redaktionens makthavare, börjar tala öppet om det som pågår utan att oroa oss för ifall grannarna hör, då kan revolutionen ej stoppas!

En av de ledande i kuppen där de svenska toppdomänalisterna tillskansande sig makten var Jordäpplet Johansson. Han är spindeln som noggrant och överlagt spunnit sitt nät över redaktionen. Han stod till en början bakom .digital vilket gjorde att hans dolk stötte allt djupare i den digitala folksjälens rygg. Jag ber dig snälla läsare att ej trakassera Jordäpplet på X men hans ränker skall ej längre kunna smidas i det fördolda. Röster på stan säger att han är spetälsk och på gott och ont har han tagit sin tillflykt till en av takvåningarna i Karlatornet som han inte längre lämnar.

Nya vindar blåser och det ryktas bland annat om pengar som är påväg in till bar total digital från nära kontakter i silicon valley, Kalifornien.

Kära läsare, begrunda ditt sinne. Står du bakom digitaliseringen är det tid att träda fram ur källaren. Tiden att handla är nu. Vi står enade i kampen!


1 Kommentar: